Sinterklaashuis

 Sinterklaashuis 2018   
 
Het Sinterklaashuis is geopend vanaf 17 november 2018 t/m 5 december 2018 tijdens de openingstijden van de Stadskazerne. Het derde jaar op rij zijn we weer van harte uitgenodigd door de ondernemers in de Stadskazerne om daar weer een prachtige Sinterklaaskamer te maken. Iedereen is hier welkom om een kijkje te komen nemen.
 
 Sinterklaashuis 2017

Iris Boter heeft een geweldig Kamper Sinterklaasboek geschreven die 15 november 2017 om 14:00 uur door de Burgemeester aan Sinterklaas wordt overhandigt in de Stadskazerne. Dit is de aftrap voor het Sinterklaashuis 2017.
Wij zijn ook dit jaar weer gevestigd in de Stadskazerme met weer allemaal nieuwe, leuke activiteiten en een mooie kamer voor Sinterklaas en er zijn allemaal weer pieten aanwezig.

Dit jaar zijn we 1 week geopend op de volgende datums:
18 november 10:20 (opening tijdens de intocht door Sinterklaas) tot 16:30 uur
22 november 12:00 tot 16:30 uur
25 november 12:00 tot 16:30 uur

Sinterklaas komt af en toe ook een bezoek brengen en er komt nog een heel leuk bezoek als verrassing voor de kinderen. Wie ?? Hou onze Facebook pagina Sinterklaashuis Kampen goed in de gaten voor alle informatie. We hopen jullie allemaal te begroeten in het leukste Sinterklaashuis van Nederland.

Na bijna een jaar lang brainstormen, gesprekken en werken was vandaag eindelijk de eerste druk van het Kamper Sinterklaasboek Feest op de Kamper kade. Dit boek wordt 15 november om 14:00 uur uitgereikt door de Burgemeester in de Stadskazerne aan Sinterklaas.Heel veel ondernemers die dit boek mogelijk hebben gemaakt hebben de moeite genomen om bij dit heugelijk feit aanwezig te zijn vanmiddag bij Zalsman aan de Gildestraat. Zelfs Piet was van de partij. De reacties waren goed en het eind resultaat is mooier dan de bedenkers zich hadden kunnen wensen. Nogmaals willen wij als dames van het Sinterklaashuis alle ondernemers bedanken voor hun vertrouwen en steun en in het bijzonders Gerwin de Vries van Zalsman, Iris Boter voor haar mooie verhaal en illustraties en Idem Dito voor hun geweldige ontwerp. Zonder jullie was dit idee echt niet werkelijkheid geworden. Vanaf 16 november worden de boeken uitgereikt bij alle basisscholen in Kampen aan alle kinderen in groep 1,2 en 3 en bij de peuterspeelzalen.We hopen jullie op 15 nov om 14:00 uur te mogen begroeten bij de uitreiking en van 18 t/m 25 november is het Sinterklaashuis  in de Stadskazerne geopend voor iedereen die graag een bezoek willen komen brengen.

 

  Sinterklaashuis 2016

12 november als de Sint met zijn Pieten van boord stapt gaat hij na zijn toespraak het Sinterklaashuis in de van Heutzkazerne openen. Vanaf dat moment is het Sinterklaashuis iedere zaterdag en woensdagmiddag geopend van 14:00 uur tot 16:30 geopend.  In het Sinterklaashuis kun je een kijkje komen nemen in kamer waar Sinterklaas verblijft zolang hij in Nederland is, Zus en Suus en Smallsteps gaan samen met de kinderen knutselen, je kunt zwerfboeken meenemen, in de stoel van Sinterklaas zit ( als hij er natuurlijk zelf niet is) en er zijn weer een heleboel Pieten aanwezig. Als je het Sinterklaashuis verlaat heeft de Piet natuurlijk een leuke knuffel of pepernoten voor ieder kind. Je mag net zo vaak komen met pappa,mamma, opa of oma als je zelf wilt en de toegang is gratis. Het Sinterklaashuis is een non - profit initiatief van de weggeefschuur en speeltuin Akelei in samenwerking met heel veel Kamper ondernemers, OVK ,ISK en andere organisaties die dit mogelijk maken. 

 

 Wensboom

Ook in 2016 stond de wensboom weer in het Sinterklaashuis. Ieder kind groot of klein mag een wens in de wensboom hangen. Woensdag 30 november worden er wensen uit de wensboom door Sinterklaas zelf weer vervuld.

 

 Bezoek het Sinterklaashuis met je hele klas 2015/2016

Ook geven we de juffen en meesters de gelegenheid om samen met hun klas ( advies van ons groep 1,2 en/of 3) een kijkje te komen nemen op woensdagmorgen. We hebben op 1 ochtend plek voor 3 groepen. Sinterklaas komt de klas even bezoeken en de Pieten zullen de kinderen al op staan te wachten bij de voordeur. Een hele gezellige belevenis voor de kinderen.Opgave wel verplicht als je hier aan mee wilt doen met je klas. Juf of meester kan een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 0611366507

 

Hoe kun je ons volgen

Wij hebben op facebook een site sinterklaashuis Kampen daar kun je ons volgen. We laten iedereen zien wat we als voorbereidingen doen maar ook als het Sinterklaashuis open is wat er zoal te beleven is. Kortom altijd even leuk om een kijkje te nemen. Ook op deze site komen foto's enz. te staan om iedereen een kijkje in het huis te laten nemen. Als er vragen zijn kun je altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 06-11366507